ua en ru

Київський суд засудив чоловіка до 9 років тюрьми за шахрайство

Київський суд засудив чоловіка до 9 років тюрьми за шахрайство Іллюстративне фото (РБК-Україна)

Він ошукав людей на 165 тис. доларів

Шевченківський районний суд міста Києва засудив до 9 років тюрьми чоловіка, який у своєму "пункті обміну" ошукав людей на 165 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.
Як зазначається, звинувачений використовував підроблені документи, орендував у Києві приміщення та імпровізував його на пункти обміну валют. Щоб "заманити" потенційних клієнтів, зловмисник викладав в інтернет оголошення щодо обміну валюти за привабливим курсом. У подальшому, отримавши від клієнта грошові кошти для обміну, зловмисник блокував магнітний замок у приміщенні та з грошовими коштами покидав місце злочину через запасний вихід.
"Вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2018 чоловіку призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, у Одеській області затримали адвоката, який вимагав 1 млн гривень. За несплату адвокат погрожував проблемами зі "злодіями у законі".

Додамо, що у Луцьку викрили на хабарах завідувача військової кафедри.

Полковник вимагав від студентів гроші за успішне складання державних іспитів та видачу військового квитка офіцера запасу. Розмір хабара складав від 200 до 500 доларів з кожного.