ua en ru

У Києві депутата засудили до 6 років в'язниці за скоєння смертельного ДТП

У Києві депутата засудили до 6 років в'язниці за скоєння смертельного ДТП Фото: Матвій Євсеєнко (скріншот відео podrobnosti.ua)

Депутат в стані алкогольного сп'яніння спричинив смертельну аварію

У Києві депутата Макарівської райради Київської області Матвія Євсеєнко засудили до 6 років в'язниці за провокацію дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) в липні 2016 року, в результаті якої загинула людина. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.

"За принципової позиції прокуратури міста Києва Святошинським райсудом столиці 3 липня 2017 року оголошено обвинувальний вирок депутату Макарівського Київської райради за фактом скоєння ДТП зі смертельними наслідками, що сталася 29 липня 2016 року на Кільцевій дорозі в Києві", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в судовому засіданні встановлено, що депутат, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з автомобілем "Волга".

Так, в результаті ДТП дві людини отримали важкі травми. Один з постраждалих від отриманих травм помер. Експертиза виявила в крові депутата 1,85 проміле алкоголю.

Враховуючи обґрунтовану позицію прокурора, суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та засудив до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортом терміном на 3 роки. В даний час обвинувачений перебуває у СІЗО до вступу вироку в законну силу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту для депутата Макарівської райради Київської області Матвія Євсеєнко, який влаштував ДТП в Києві, внаслідок якої у лікарні помер один з постраждалих.