ua en ru

У Києві у справі "бурштинової мафії" затримано кримінального авторитета

У Києві у справі "бурштинової мафії" затримано кримінального авторитета Фото: Вадим Троян розповів про затримання кримінального авторитета, причетного до нелегального видобутку бурштину

Кримінальні угрупування займалися розподілом території між копачами і збором грошей

У Києві в понеділок, 4 липня, співробітники Нацполіції з допомогою підрозділів спецпризначення затримали кримінального авторитета на прізвисько "Ушатий", а також ще близько 20 осіб, причетних до нелегального видобутку бурштину. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції України Вадим Троян, передає департамент комунікації Нацполіції.

За словами Трояна, основним завданням представників кримінальних угруповань був розподіл території між нелегальними копачами бурштину, а також збір з них грошей і передача коштів організаторам незаконного бізнесу.


Він також розповів, що затриманий кримінальний авторитет був основним координатором і керівником кримінальної структури, до складу якої входило близько 20 осіб.

"Вони об'їжджали райони Рівненської області, розподіляли територію і збирали гроші", - йдеться в повідомленні прес-служби.

До затримання підозрюваних були залучені бійці спецпідрозділу поліції "КОРД".

Нагадаємо, розслідування у справі "бурштинової мафії" в Рівненській області велося з квітня 2016 року за оперативної співпраці СБУ, Управління захисту державної економіки та департаменту Нацполиціції.