ua en ru

У Києві чиновника Дарницької РДА другий раз за рік спіймали на хабарі

У Києві чиновника Дарницької РДА другий раз за рік спіймали на хабарі Фото: прокуратура Києва (УНІАН)

Чиновник вимагав у підприємця щомісяця платити гроші за сприяння в розміщенні автокав'ярні

У Києві прокуратура спільно з працівниками Нацполиции другий раз за рік викрили головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм та охороною навколишнього середовища Дарницької РДА на отриманні хабара. Про це повідомляє прес-служба київської прокуратури.

"Чиновник вимагав від підприємця щомісяця платити йому грошові кошти за сприяння в розміщенні автокав'ярні біля речового ринку "Дарницький". У разі ж несплати йому коштів чиновник погрожував прийняти заходи для припинення роботи автокав'ярні і ще одного торгового прилавка цього підприємця", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у вересні минулого року співробітники Київської місцевої прокуратури №7 викрили чиновника на вимаганні у підприємця 9 тис гривень за безперешкодне функціонування автокав'ярні. Обвинувальний акт за цим фактом вже знаходиться на розгляді в суді.

Затриманому повідомлено про підозру у 3 ч. ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене повторно) та внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, вчора в Хмельницькій області на хабарі затримали фінансового інспектора управління Західного офісу Госаудитслужбы в Хмельницькій області.