ua en ru

У Києві найближчим часом очікується гроза

У Києві найближчим часом очікується гроза Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У вівторок в Києві очікується сильна гроза

Найближчим часом у вівторок, 21 серпня, у Києві очікується сильна гроза. Про це з посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій повідомили у Київській міській державній адміністрації (КМДА).

Крім того, прогнозується посилення вітру. У КМДА нагадують киянам, що у разі шквалів необхідно щільно закрити усі вікна будинків та прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.

Крім того, якщо негода застала вас на вулиці, потрібно триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев.

"У разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт", - зазначили в КМДА.

Нагадаємо, у зв'язку з негодою, яка сталась в ніч на 19 серпня 2018 року, у Києві на вул. Антоновича провалився асфальт. Було частково перекрито рух.

Раніше у РБК-Україна повідомляло, що в ніч на 19 серпня у Києві пройшла сильна злива, внаслідок чого було затоплено вулиці у центрі столиці. Крім того, через негоду у Києві було підтоплено паркінг у ТЦ "Гулівер". Зазначимо, подібна злива пройшла у Києві також і в ніч на 16 серпня. Тоді через негоду у Києві було повалено близько 200 дерев.