ua en ru

У Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниці

У Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниці Фото: протест під ГУНП в Києві (РБК-Україна)

Загалом в акції на підтримку Ірини Ноздровської бере участь більше 100 осіб

У Києві активісти біля управління Національної поліції вимагають віднайти та покарати вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначено, що 2 січня 2018 року о 12:00 близько сотні активістів зібралися під будівлею Головного управління Національної поліції в Київській області, що на вул. Володимирська,15. Вони вимагають залучити всі сили до пошуку вбивці чи вбивць Ноздровської, а також із вимогою надати охорону доньці Ірини Анастасії, оскільки їй також неодноразово погрожували.

Загалом в акції бере участь понад 100 осіб. Протестувальники тримають плакати з різними лозунгами і фотографіями правозахисниці, а також скандують "Ганьба!", "Відставка!" тощо.

Згодом до людей вийшов керівник обласної поліції Дмитро Ценов. Він запропонував створити ініціативну групу з учасників акції і запросив їх пройти до главку для координації дій.

"Тіло направлено на судово-медичну експертизу. Відпрацьовано 20 камер, які були на шляху Ірини від роботи до дому. Сформована група, яка проводить слідчі дії", - відзвітували в поліції.

У Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниціУ Києві активісти під ГУНП вимагають знайти вбивць правозахисниці

Фото: акція з вимогою знайти вбивць Ірини Ноздровської в Києві (РБК-Україна)

Нагадаємо, тіло правозахисниці Ірини Ноздровської, яка перед цим зникла, виявили правоохоронці в одній із річок Київської області 1 січня 2018 року. За попередніми даними, її скинули з моста в річку. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Раніше родичі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення. Вона зникла на шляху з Києва в с. Демидів Вишгородського району. Правозахисниця вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року на смерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, котрий на момент ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла добитися покарання для Россошанського. В кінці травня 2017 р. суд засудив його до 7 років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, які було допущено судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.