ua en ru

У Київській області знайшли тіло зниклої правозахисниці

У Київській області знайшли тіло зниклої правозахисниці Фото: Ірина Ноздровська (facebook.com/Ирина Ноздровська)

За попередніми даними, її скинули з моста в річку

У Київській області в одній із річок правоохоронці знайшли тіло правозахисниці Ірини Ноздровської, яка зникла три дні тому. Про це заявив голова профспілки Міністерства внутрішніх справ Ілля Ківа в ефірі телеканалу "112 Україна".

За попередніми даними, її скинули з моста в річку.

"Знайшли Ірину дві години тому в річці в Київській області. Тривають слідчо-оперативні дії, громадськістю було організовано активні пошуки, і сьогодні планувалося прочісування прилеглих районів, але до цього моменту Національна поліція вже мала інформацію про місцезнаходження тіла, про те, що її скинули з моста в річку, або, можливо, вона стрибнула сама, але в цьому випадку розглядається основна версія вбивства, пов'язаного з її правозахисною професійною діяльністю", - заявив він.

Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини події.

"Слідча група нині працює, розшукуються речі, й уточнюються нові версії щодо цієї події. Родичів сповістили про знайдене тіло. У неї залишилася неповнолітня дочка", - розповів Ківа.

Нагадаємо, раніше родичі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення. Вона зникла на шляху з Києва в с. Демидів Вишгородського району. Правозахисниця вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року на смерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, котрий на момент ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла добитися покарання для Россошанського. В кінці травня 2017 р. суд засудив його до 7 років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, які було допущено судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.