ua en ru

У Києві 15 вересня можуть заборонити продаж алкоголю в нічний час

У Києві 15 вересня можуть заборонити продаж алкоголю в нічний час Фото: у Києві можуть ввести заборону на продаж алкоголю з 23:00 і до ранку

Повна заборона на продаж алкоголю буде діяти з 23:00 до 10:00

На сесії Київської міської ради 15 вересня буде розглянуто питання про повну заборону продажу алкоголю у столиці з 23:00 до 10:00. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Київській міській державній адміністрації.

Відзначимо, відповідний проект рішення Київради "Про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) в нічний час в м. Києві" був оприлюднений ще 11 вересня 2016 року.

За порушення заборони пропонується позбавляти продавців ліцензій на реалізацію алкогольних та тютюнових виробів.

"Проект рішення розроблений у відповідь на численні вимоги громадян з метою зменшення кількості правопорушень у нічний час, зниження на території міста Києва рівня алкоголізму, передусім молодіжного, підвищення ефективності боротьби з точками незаконного продажу алкоголю, підвищення загального рівня здоров'я жителів міста Києва", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Там також зазначається, що проект рішення розроблено на підставі досвіду ряду українських міст, де існує нічна заборона на продаж алкоголю - Львова, Луцька та Тернополя.

Нагадаємо, 17 березня Київрада проголосувала за заборону продажу алкоголю в МАФах.