ua en ru

Київ виділив 147 млн грн на будівництво у 2014 р. метро на Троєщину

У київському міському бюджеті на 2014 рік передбачено виділення 147 млн грн на будівництво метро на Троєщину.

У київському міському бюджеті на 2014 рік передбачено виділення 147 млн грн на будівництво метро на Троєщину. Про це на брифінгу повідомила секретар Київської міської ради Галина Герега, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На метро на Троєщину гроші передбачені в сумі 147 млн гривень", - сказала вона.

На зауваження журналістів про те, що цих грошей не вистачить навіть для будівництва однієї станції, Герега зазначила, що сподівається на збільшення асигнувань з держбюджету на будівництво метро.

Голова Київміськадміністрації Сергій Макеєнко у свою чергу зазначив, що будівництво метро - це питання державного рівня, а тому без держпідтримки такий проект нереальний.

Макеєнко має намір налагодити роботу з депутатами-мажоритарниками з Києва по просуванню цього питання на державному рівні.

Нагадаємо, початок будівництва четвертої гілки метрополітену в цьому році відкладали кілька разів. Згідно з планами уряду, перша черга будівництва передбачає шість нових станцій Подільського-Вигурівської лінії метрополітену: "Глибочицька" (пересадка на "Лук'янівську"), "Подільська" (пересадка на "Тараса Шевченка"), "Суднобудівна" (на Рибальському острові), "Труханів острів", "Затока Десенка", "Райдужна". Далі гілка пройде до Троєщини в одну сторону і до аэропотра в Жулянах - в іншу. Всього, згідно заявам чиновників, гілка буде налічувати 12 станцій метро.

Нагадаємо, Київрада на пленарному засіданні 4 лютого прийняла міський бюджет на 2014 рік з доходами 20,1 млрд грн і витратами 19,8 млрд грн.