ua en ru

Київ у І півріччі 2013 р. отримав 190 млн грн від оренди приміщень, від приватизації - 52 млн грн, - КМДА

Київ у І півріччі 2013 р. отримав 190 млн грн від оренди приміщень, а від приватизації комунального майна - 52 млн грн. Про це сьогодні на засіданні колегії КМДА та міського комітету економічних реформ повідомив директор департаменту комунальної власності Дмитро Парференко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми передаємо в оренду майно до 3 років, з метою уникнення виготовлення свідоцтв на право власності, то при плані надходжень від оренди на рік 321,9 млн грн., на перше півріччя до бюджету надійшло 190 млн грн від оренди... З приватизацією ситуація виглядає іншим чином: план - 300 млн грн, на сьогоднішній день укладено 38 договорів купівлі-продажу на загальну суму 52 млн грн. Має місце відставання, але одним із об'єктивних чинників є затримка документів для нотаріального посвідчення укладення договорів купівлі-продажу", - зазначив Парференко.

За його словами, гальмує процес приватизації міське управління державної реєстраційної служби.

"Коли подаєш документи до Державної реєстраційної служби з проханням видати свідоцтво на право власності для того чи іншого майна, яке перебуває на стадії приватизації, ми натикаємось на гальмування цих процесів. Державні реєстратори, які мають видавати ці документи, посилаючись на законодавче і підзаконне неврегулювання цього питання, вимагають тих чи інших нових документів, яких у нас просто в природі не існує... З початку року ми звернулись до Державної реєстраційної служби з проханням оформити право власності з видачею свідоцтв на 30 об'єктів, отримали тільки 10 позитивних результатів, 20 ще знаходяться в розробці", - розповів Парференко.

Нагадаємо, раніше сьогодні голова КМДА Олександр Попов ініціював звільнення з посади голови Державної реєстраційної служби у м Києві Ярослава Андрієнка.