ua en ru

Київ найближчим часом відвідають доповідачі ПАРЄ

Київ найближчим часом відвідають доповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ренате Вольвенд та Майліс Репс, передає Deutsche welle з посиланням на проект резолюції моніторингового комітету, схвалений днями на його засіданні в Парижі.
У документі наголошується на необхідності дотримання українською владою основних демократичних принципів і не реалізовувати широкомасштабні перетворення поспіхом. У ПАРЄ зазначають, що всі започатковані реформи в Україні потребують політичного консенсусу, громадської підтримки, "а головне - все має відбуватися з дотриманням парламентських процедур".
ПАРЄ висловила своє серйозне занепокоєння з приводу обмежень в Україні демократичних свобод, таких як свобода мирних зборів, вираження поглядів, свобода діяльності ЗМІ. ПАРЄ зазначає, що жоден відступ в питанні захисту цих прав не буде визнаний асамблеєю прийнятним.
Р.Вольвенд та М.Репс планують доповісти про свої спостереження після візиту в Україну на майбутній пленарній сесії ПАРЄ, яка відбудеться 4-8 жовтня.