ua en ru

Київ приєднався до програми енергетичного розвитку міст

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підписав угоду мерів за сталий енергетичне розвиток. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Нещодавно ми прийняли міську програму підвищення енергоефективності на 2011-2015 роки. На черзі - розробка Муніципального енергетичного плану столиці. Підписання угоди мерів стане ще одним кроком у реалізації концепції енергоефективної модернізації міського господарства і обов'язково знайде своє відображення у Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року ", - підкреслив Олександр Попов.
Він зазначив, що приєднання Києва до угоди є важливим і принциповим кроком. Міська влада усвідомлює, що питання енергозбереження та енергоефективності є пріоритетним питанням для столиці України.
"Ми безумовно беремо на себе певну відповідальність за проведення курсу, пов'язаного з енергозбереженням і позитивним впливом на екологічний стан, зменшуючи парникові викиди. Хочу запевнити наших колег щодо того, що Київ, підписавши угоду, буде надійним партнером у реалізації програм, пов'язаних із енергозбереженням та енегроефектівністю ", - зазначив Олександр Попов.
Зокрема, столична влада сприятиме раціональному використанню енергоресурсів, контролювати зменшення шкідливих викидів в атмосферу і забезпечувати сталий розвиток міста.
Крім того, відповідно до угоди протягом року міська адміністрація зобов'язується розробити План дій для сталого енергетичного розвитку Києва і презентувати її суспільству.