ua en ru

Київ прийняв програму контролю за утриманням бездомних тварин на 2012-2016 рр. на 117 млн грн

Київрада на засіданні 5 квітня прийняла програму контролю за утриманням бездомних тварин на 2012-2016 рр. з обсягом фінансування 117 млн грн. Відповідне рішення підтримали 94 депутати з 113 зареєстрованих у залі засідань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Програмою контролю за утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2016 рр. передбачено: медична допомога та стерилізація безпритульних тварин, поширення соціальної реклами, спрямованої на гуманне поводження з тваринами. Також планується створення окремих зон для вигулу та дресирування собак, що мають власників. Розрахована вона на 5 років, з обсягом фінансування 117 млн грн", - зазначила Герега.

Голова депутатської фракції "Республіка Київ", голова Партії "Зелених" України Денис Москаль зазначає, що дана програма допоможе влаштувати під опіку 20 тис. бездомних тварин.

"Згідно з документом, за 5 років 20 тис. безпритульних тварин мають бути про ідентифіковані та влаштовані під опіку... Адже зараз у столиці налічується близько 25 тис. безпритульних котів та собак", - зазначив Москаль.

По його словам, впродовж 2012-2016 рр. на утримання та лікування безпритульних тварин у комунальних притулках буде спрямовано майже 60 млн грн, на облашування місць для вигулу - 5,5 млн грн. та на створення майданчиків для дресирування - понад 1,3 млн грн. Також депутат зазначив, що з 117 млн грн фінансування 108 млн - з бюджету міста Києва.

Нагадаємо, що також сьогодні депутати розглянуть проект рішення про надання земельної ділянки площею 2,65 га КП "Притулок для тварин" для будівництва, обслуговування та експлуатації центру захисту тварин на вул.. Автопарковій у Дарницькому районі.