ua en ru

На програми по регулюванню чисельності безпритульних тварин та освітленню Києва передбачено майже 509 млн грн, - Герега

Загальна сума фінансування трьох міських цільових програм, які Київрада буде розглядати на сьогоднішньому засіданні та що стосуються вуличного освітлення та регулювання чисельності безпритульних тварин, складатиме майже 509 млн грн. Про це на брифінгу перед початком засідання повідомила секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на розгляд Київради виносяться три дуже важливі міські цільові програми. Одна із них стосується зовнішнього освітлення Києва, це програма "Яскраве місто" до 2014 року. ... Мета програми - розробити єдині, чіткі та зрозумілі вимоги до зовнішнього освітлення районів, вулиць та будівель. Крім того, проведення сучасних технологій у освітленні дасть змогу зменшити використання електроенергії приблизно на 30%. Загальний обсяг фінансування по цій програмі складає 387,7 млн грн, з яких 347,7 млн грн планується залучити з міського бюджету та 40 млн грн - за рахунок коштів інших джерел, зокрема, власників тих будівель, які не належать місту", - зазначила Герега.

Також, по словам Гереги, буде розглянута важлива для Києва програма - "Програма контролю за утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2016 рр.", на яку розрахований обсяг фінансування у розмірі 117 млн грн.

"Програмою передбачена медична допомога та стерилізація безпритульних тварин, поширення соціальної реклами, спрямованої на гуманне поводження з тваринами. Також планується створення окремих зон для вигулу та дресирування собак, що мають власників. Також депутати розглянуть проект рішення про надання земельної ділянки площею 2,65 га КП "Притулок для тварин" для будівництва центру захисту тварин на вул. Автопарковій у Дарницькому районі", - зазначила Герега.

Також на засіданні депутати розглянуть програму "Київ етнічний" на 2012-2015 рр. з обсягом фінансуванням 4,5 млн грн, мета якої - консолідувати зусилля центральних і місцевих органів влади, навчальних закладів, установ та організацій у роботі щодо забезпечення в столиці прав осіб, які належать до національних меншин.