ua en ru

Київ віддасть у власність ОСББ підвали та прибудинкові території, - КМДА

Столична влада віддасть у власність об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) прибудинкові території та приміщення нежитлового фонду, які знаходяться на балансі ОСББ. Про це заявив в ефірі телеканалу "Київ" перший заступник начальника Головного управління житлового господарства Київської міської державної адміністрації (КМДА) Сергій Крушановський.

"Сьогодні до міської адміністрації звернулося 147 ОСББ з проханням оформити у власність прибудинкові території. Наразі ми розробляємо механізм, який дещо спростить та прискорить процедуру передачі прибудинкових територій на баланс ОСББ. Крім того, якщо будинок знаходиться на балансі ОСББ, мешканці зможуть використовувати і приміщення нежитлового фонду", - наголосив Крушановський.

Також він зауважив, що частина столичних ОСББ здають в оренду прибудинкові території, а у приміщеннях нежитлового фонду організовують приватну підприємницьку діяльність.
"Що там буде - це особиста справа мешканців. Можна посадити квіти, влаштувати клумби або зробити паркінг та заробляти гроші. У Києві є ОСББ, які за рахунок оренди взагалі не платять за обслуговування будинку та прибудинкових територій", - додав Крушановський.