ua en ru

Київ спростував домовленість про повернення екіпажу "Норда" в Крим

Київ спростував домовленість про повернення екіпажу "Норда" в Крим Фото: російське судно "Норд" (ДПСУ)

Постпред президента України в Криму назвав фейком поширену раніше інформацію про це

Інформація про те, що влада України гарантувала повернення екіпажу російського судна "Норд" у Крим, є фейком. Про це заявив постійний представник президента України в Криму Борис Бабін у своєму Facebook.

"Інформація, поширена сьогодні в ЗМІ, щодо нібито наявної домовленості РФ із владою України про організований пропуск громадян України - членів екіпажу затриманого риболовного судна ''Норд'' через КПВВ на адмінмежі в Крим без належних документів, що посвідчують особу, є фейком", - написав він у соцмережі.

За його інформацією, окупаційна влада через адвокатів та дипломатів пробує терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу.

"Бо дома у них вони, звісно, є та за ними їх пропустять у Крим через КПВВ без проблем. А за виданими окупаційною владою РФ ''аусвайсами'' ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію ДПС України", - пояснив Бабін.

Важливо! Інформація поширена сьогодні в ЗМІ щодо нібито наявної домовленості РФ з владою України про організований...

Опубліковано Borys Babin 8 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше представник власника заарештованого судна Анна Шевельова заявляла, що українська влада гарантувала судновласнику повернення екіпажу сейнера "Норд" до анексованого Криму через адміністративний кордон із півостровом.