ua en ru

Київ оголосив повторний тендер на будівництво метро на Виноградар

Київ оголосив повторний тендер на будівництво метро на Виноградар Ілюстративне фото (УНІАН)

У новому тендері єдиним критерієм вибору переможця є ціна

Комунальне підприємство "Київський метрополітен", яке виступає замовником будівництва ділянки лінії метро на столичний масив Виноградар, оголосило повторні торги. Про це йдеться в системі публічних закупівель ProZorro.

Очікувана вартість робіт становить 5 млрд 993,5 млн гривень. Кінцевий термін подачі заявок - 11 жовтня 2018 рік, торги призначено на 16 листопада.

Згідно з інформацією в системі ProZorro, сума тендерного забезпечення становить 1 млн гривень, мінімальний крок пониження ціни - 0,5% (29,9 млн гривень).

Відзначимо, що в новому тендері єдиним критерієм вибору переможця є ціна.

Нагадаємо, 11 липня в Києві затвердили проект будівництва ділянки метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар. На новій ділянці лінії метро буде дві станції - "Мостицька" і "Проспект Правди". Також лінія буде вміщати ділянку вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар".

У серпні повідомлялося, що у тендері на будівництво метро в Києві візьмуть участь дві компанії. Пропозиції спочатку подали три компанії: "Інтерсбудтонель" (Київ), "Київметробуд" (Київ) і "Будівельна компанія "Адамант" (Мукачево).

Проте вже 9 вересня в Києві скасували торги на будівництво метро на Виноградар. Згідно інформації ProZorro, торги скасували через "неможливість усунення порушень, які виникли у сфері державних закупівель". Раніше за тендером надходила скарга на дискримінаційні умови тендерної документації та порушення законодавства у сфері держзакупівель.