ua en ru

Київ має потребу в іноземних партнерах для реалізації Стратегії свого розвитку, - екс-міністр Франції

Київ має потребу в іноземних партнерах для реалізації стратегії свого розвитку, вважає колишній міністр економіки і фінансів Франції, фахівець з моделей економічного розвитку і розробник французького законодавства про державно-приватне партнерство Алан Мадлен. Про це він заявив під час зустрічі з головою КМДА Олександром Поповим.
При цьому, Мадлен, коментуючи Стратегію розвитку Києва до 2025 р., відзначив, що це «чудовий приклад амбіційного Києва, Києва майбутнього, який стане зразком для інших столиць». У Києва є шанс зробити якісний стрибок вперед, реалізувавши кілька великих інвестиційних проектів, особливо відзначив експерт.
Мадлен запевнив Попова, що готовий включитися в роботу з реалізації Стратегії. «Ми готові всіляко сприяти реалізації проектів, спрямованих на розвиток транспортної галузі, охорони здоров'я, освіти в Києві і в цілому сприяти економічному розвитку міста», - заявив екс-міністр.
Мадлен підкреслив, що реалізація проектів у рамках Стратегії це «шляхетна ідея, яка передбачає не просто інвестиції, як було колись у минулому, а впровадження нових технологій, зокрема в будівельній галузі». При цьому фахівець відзначив, що Київ потребує іноземних партнерів, які можуть взяти участь в реалізації проектів, закладених в Стратегію, тому існує необхідність у наявності юридичної, податкової та фінансової бази, створення умови для роботи іноземних інвесторів. На думку Мадлена, надзвичайно важливо, щоб Київрада максимально полегшила роботу іноземним інвесторам, аби вони скоріше змогли відкрити свої представництва в столиці України.