ua en ru

Київ може до кінця 2013 р. розробити експериментальний зразок власного електроавтобусу, - Попов

Київ може вже до кінця 2013 р. розробити експериментальний зразок власного електроавтобусу. Про це сьогодні заявив голова КМДА Олександр Попов під час зустрічі зі співробітниками експериментального цеху КП "Київпастранс", передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Безумовно, електротранспорт - це майбутнє. Він економний, зручний та екологічно чистий. Утім купувати електроавтобуси у Європі - надто дорого і недоцільно. Особливо, зважаючи на те, що у Києва достатньо і кваліфікованих кадрів, і виробничих потужностей, аби вже цього року створити експериментальний зразок власного електроавтобуса", - зазначив Попов.

Так, під час зустрічі у КП "Київпастранс" презентували пропозиції щодо створення нового виду громадського транспорту на базі тролейбуса. Однак електробуси не прив'язані до мережі, а їздять на акумуляторних батареях, які заряджають на кінцевих зупинках. При створенні першого прототипу КП "Київпастранс" використовуватиме переважно деталі вітчизняного виробництва, окрім тих, які не виготовляються в Україні.

Водночас, голова КМДА наголосив, що налагодити серійне виробництво електротранспорту нового покоління Київ може у кооперації з іноземними компаніями. Зокрема, зацікавленість у співпраці з українською столицею в галузі будівництва громадського транспорту уже висловили компанії з Австрії, Чехії, Росії та Китаю.

Читайте також: У Києві за місяць розпочнуться випробування першого трисекційного трамваю "Каштан", - Попов