ua en ru

Київ готовий до зимового періоду, - Кличко

Київ готовий до зимового періоду, - Кличко Фото: гості виставки дорожньої і спеціальної техніки "Київавтодору"

Кличко сподівається, що зима пройде без форс-мажорів

Київ підготувався до зимового періоду, закуплена нова снігоприбиральна техніка, доставлена частина техніки від європейських партнерів і зроблений капремонт старих машин. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час огляду виставки дорожньої і спеціальної техніки "Київавтодору", яка відкрилася біля Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ).

"Київ підготувався до зими і сподіваємося пройти її без форс-мажорних ситуацій. Ми і купуємо нову техніку, і ремонтуємо стару, щоб вона ще попрацювала ефективно. Також ми отримали гарний подарунок – 15 снігоприбиральних машин прийшли як допомогу з Німеччини. І ми дуже вдячні за підтримку і допомогу нашим німецьким партнерам. Ці машини не нові, але вони в ідеальному стані. Ми знаємо, наскільки дбайливо німці ставляться до своєї техніки, вона якісна. До того ж, кліматичні умови в Європі набагато м'якше, порівняно з Києвом. Снігу там не так багато", – зазначив Віталій Кличко.

У свою чергу керівник "Київавтодору" Олександр Густелев зазначив, що в цьому році зі столичного бюджету виділено майже 40 млн грн на придбання техніки, – це на 30% більше, ніж у минулому році.

"Додатково 20 млн грн витрачено на ремонт техніки. Це кошти, які комунальні підприємства отримують за рахунок сторонніх робіт. Тобто техніку ми ремонтуємо самі, – зазначив Олександр Густелев. – Тут на виставці ми показали ключові примірники машин, які будуть працювати взимку в Києві. Загалом на цю зиму в місті буде працювати 380 одиниць техніки".

Говорячи про підготовку до осінньо-зимового періоду, мер Києва зазначив, що столична влада робить усе для того, щоб сніг не став надзвичайною ситуацією в місті і в короткий строк був прибраний з доріг. "У нас для цього є всі можливості", – сказав Віталій Кличко.

Київський міський голова також зазначив, що потрібно мотивувати співробітників "Київавтодору", тому столична влада вирішила нагородити кращих працівників путівками в Єгипет.

"За ефективну роботу 15 кращих працівників отримають не тільки грамоти від Київського міського голови. Кожна грамота є сертифікатом на відпочинок на двох на Червоному морі в Єгипті. Думаю, це хороша мотивація. Хто добре працює, той добре відпочиває", – оголосив новину Віталій Кличко співробітникам "Київавтодору", присутніх на виставці.

Крім того, мер зазначив, що до кінця року на 84-х вулицях Києва буде проведено капітальний ремонт доріг.

На виставці "Київавтодору" представлені 115 одиниць як нової, так і капітально відремонтованої техніки для зимового утримання, ремонту асфальтобетонного покриття, виконання будівельних робіт, нанесення дорожньої розмітки, а також інша спеціальна техніка. Зокрема, зразки всесвітньо відомих виробників "SCHMIDT", "BUCHER", "CRAFCO", "Hofmann", "LineLazer", "Wirtgen", "Vögele", "МАN", "Mercedes" та інших.