ua en ru

Київ готовий до початку опалювального сезону на 75%, - Баженов

Столичні об'єкти теплопостачання на 75% готові до майбутнього опалювального сезону. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства КМДА Володимир Баженов, передає кореспондент РБК-Україна.
"У майбутній опалювальний період нам необхідно підготувати і отримати паспорти готовності від теплогенеруючі підприємств від 11 тис. житлових будинків ... в загальному комплексі робіт підготовки до зими. На сьогоднішній день, відсоток готовності згідно з графіками, ми йдемо досить спокійно, близько 75%", - зазначив Баженов.
За його словами, перед зимою необхідно відновити теплопостачання 357 сходових маршів, які за підсумками минулого сезону не опалювалися і мали досить великі нарікання від наших жителів. Також планується проведення капітального ремонту на 428 системах центрального гарячого водопостачання і на 430 системах центрального опалення.
"Я говорю про капітальний ремонт, де дійсно буде йти заміна ... ділянок труб", - зазначив чиновник.
Він повідомив, що особливо ретельному "обслуговування будуть піддаватися абсолютно всі системи, внутрішньобудинкові, по опаленню", оскільки від теплогенеруючі підприємств надійшло жорстка вимога про безумовне проведення хімічної промивки внутрішньобудинкових труб. За попередніми підрахунками на стандартний житловий будинок необхідно буде витратити від 30 до 80 тис. грн. Вже зараз, підкреслив чиновник, визначається список першочергових робіт. "Ця робота по промивці внутрішньобудинкових систем опалення для нас стає самою пріоритетною ... і починаючи з цього тижня наше головне управління по всіх районах буде проводити штаби і перевіряти як ці роботи виконуються за фактом", - сказав Баженов.