ua en ru

Кіберполіція зловила шахраїв, які відправляли повідомлення про виграш автомобілів

Кіберполіція зловила шахраїв, які відправляли повідомлення про виграш автомобілів Фото: поліція

Більше півсотні громадян постраждали від дій шахраїв

Кіберполіція затримала зловмисників, які відправляли громадянам повідомлення про виграші автомобілів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Повідомляється, що шахраї завдали шкоди громадянам на 150 тисяч гривень, остаточна сума встановлюється. Вже встановлено понад півсотні ошуканих громадян злочинною групою.

Як наголошується, вони використовували у своїй "діяльності" дві схеми незаконного збагачення за допомогою СМС розсилок. СМС-повідомлення надсилалися через організовану злочинною групою мережу "фішингових сайтів", посилання на які надходили громадянам.

"У першому випадку зловмисники повідомляли громадянам про виграш автомобіля та шахрайським шляхом виманювали у них гроші. Після отримання коштів на банківську картку, шахраї зникали. У другому випадку вони представлялися співробітниками банку і повідомляли про несанкціоновані дії з картою. Для припинення таких дій зловмисники просили повідомити cvv-код картки. Після отримання коду знімали з банківського рахунку всі збереження", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція вилучила сервери компанії M. E.Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, в рамках розслідування кібератаки 27 червня 2017 року.