ua en ru

Поліція вилучила сервери компанії M.E.Doc в рамках розслідування кібератаки

Поліція вилучила сервери компанії M.E.Doc в рамках розслідування кібератаки Фото: Сергій Демидюк (youtube.com)

Слідчі дії в офісах компанії тривають

Поліція сьогодні, 4 липня 2017 року, вилучила сервери компанії M.E.Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, в рамках розслідування кібератаки 27 червня 2017 року. Про це заявив начальник Кіберполіції України Сергій Демидюк, повідомляє Reuters.

За його словами, вилучені сервери компанії, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, за підозрою у розповсюдженні вірусу шкідливого ПЗ.

Зазнача'ться, що незважаючи на те, що все ще тривають намагаються встановити, хто стоїть за атакою, офіційні представники української розвідки і Служби безпеки заявили, що деякі з перших заражень вірусом були поширені за допомогою шкідливого оновлення, випущеного M.E.Doc.

Крім того, прес-секретар кіберполіції Юлія Квітко заявила, що слідчі дії в офісах компанії тривають, додавши, що в середу будуть зроблені додаткові коментарі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція веде розслідування відносно української компанії M. E.Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення у зв'язку з вірусною атакою 27 червня.