ua en ru

КМДА: В Києві за вихідні вивезено 6,5 тис. т снігу

За інформацією комунальної корпорації "Київавтодор", цими вихідними, 4 та 5 лютого, уся наявна техніка була задіяна для технологічного прибирання дорожньої мережі. За цей період було використано 3 тис. тонн солі, 1 тис. 730 тонн піскосоляної суміші та вивезено 6 тис. 500 тонн снігу, повідомляє прес-служба КМДА.

313 одиниць снігоприбиральної техніки та всі бригади комунальних служб працюють у посиленому режимі. Наразі до прибирання снігу біля будинків залучені 5 тисяч 244 особи, передусім це співробітники комунальних служб. Для очищення тротуарів використовують механічні мотоблоки, та застосовують ручну працю.

Станом на сьогодні розчищені магістральні шляхи, вулиці міського значення і мости. Роботи із зимового утримання вулично-шляхової мережі Києва продовжуються у посиленому режимі. Триває технологічна обробка проїжджої частини протиожеледними матеріалами, розчищаються тротуари, які обслуговуються ШЕУ районів, а також сходи, зупинки громадського транспорту, підходи до підземних переходів та підземні переходи. Для ручного прибирання задіяні всі служби комунальних підприємств.

Також, як зазначили в КК "Київавтодор", невиконання водіями правил дорожнього руху в частині паркування унеможливлює виконання комплексу робіт із зимового утримання вулиць столиці, особливо в центрі міста, де ширина проїжджої частини обмежена.

Нагадаємо, за прогнозами Гідрометцентру, з сьогоднішнього дня в Києві значно потеплішає. Температура на цьому тижні буде коливатися в межах від 5 до 15 градусів з позначкою мінус, очікується незначний снігопад.