ua en ru

КМДА: У Києві поки не будуть нараховувати пеню за несвоєчасну оплату ЖКП

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) вважають, що на сьогоднішній день поки передчасно говорити про нарахування пені (у розмірі 0,01%) за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП). Про це журналістам заявив начальник головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський на громадських слуханнях, присвячених підвищенню тарифів на житлово-комунальні послуги, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогоднішній день ще не вийшла постанова Кабінету міністрів України, яке має узаконити або встановити порядок нарахування пені. Поки не буде цієї постанови, говорити про нарахування пені передчасно", - сказав В.Яструбинський.
Нагадаємо, що в Україні з 1 січня 2011 р. нараховується пеня за несвоєчасну оплату ЖКП. Відповідний закон 21 грудня 2010 р. підписав Президент України Віктор Янукович. Так, згідно зі ст. 2 закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", дія цього закону припиняється з 1 січня 2011 р. У той же час, "нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово- комунальні послуги здійснюються на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 р.".