ua en ru

КМДА: З моменту заборони торгівлі в МАФ алкоголем і тютюном у підприємців було вилучено 62 ліцензії

Депутати Київради відмовилися прийняти інформацію Київради про впорядковування в Києві питання роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, столовим вином, пивом та тютюновими виробами. "За" таке рішення проголосували тільки 48 депутатів при необхідному 61 ​​голосі, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначив доповідач з даного питання начальник головного управління КМДА з питань торгівлі та побуту Ігор Шовкун, з моменту прийняття рішення про заборону торгівлі в МАФ слабоалкогольними напоями та тютюном були вилучені 62 ліцензії у суб'єктів підприємництва і 2 суб'єктам підприємництва ліцензії не були продовжені.
"Повинен сказати, що в цей період департаментом державної податкової адміністрації, який видає відповідні ліцензії на право торгівлі алкоголем і тютюном, було вилучено 62 ліцензії у суб'єктів підприємництва за явні і певні порушення в проведенні торгівлі, двом суб'єктам такі ліцензії не були продовжені. Звичайно, наші рішення викликали не зовсім однозначну реакцію, але повинен сказати більшість населення, головне управління внутрішніх справ, рада підприємців, окремі райони столиці підтримали це рішення і провели відповідну роботу з його виконання ", - сказав І.Шовкун.
Нагадаємо, прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.