ua en ru

КМДА проситиме суд заборонити демонстрації 7 листопада за участю 6 тис. чоловік в центрі Києва

КМДА буде просити Окружний адміністративний суд міста Києва заборонити заплановані на 7 листопада масові демонстрацій за участі 5,9 тис. осіб від 5 політичних сил в центрі столиці. Про це РБК-Україна повідомив головний спеціаліст відділу взаємодії з об'єднаннями громадян та моніторингу масових заходів Володимир Дрофа.
"Ми ще не звернулися, але збираємося звернутись до суду. Там співпадіння - на одне й те саме місце, дату та час ліві і праві сили планують свої акції. Тому, щоб не було таких конфліктних ситуацій, правоохоронні органи теж побоюються сутичок і просять КМДА звернутися до суду щодо заборони", - сказав Дрофа.
За його словами, з обох боків кількість учасників акцій протесту передбачається наступною: "Миколина сотня" - 1 тис осіб, "Свобода" - 500 осіб, Українська народна партія - 300 осіб, Конгрес Українських Націоналістів - 100 осіб, КПУ - 4 тис. учасників.
Він уточнив, що, згідно до поданих заявок, комуністи хочуть з 11:00 до 13:30 провести покладання квітів до пам`ятника Леніну і пройти маршем до Майдану Незалежності. В цей час партія "Свобода" з 9:00 до 18:00 теж хоче пройти Майданом Незалежності. Українська Народна Партія на Європейській площі планує провести акцію з 9:00 до 17:00. Конгрес Українських Націоналістів, навпаки, хоче йти на Бессарабку і провести там акцію "Кату Леніну від українського народу". "Тому, щоб не було конфліктних ситуацій, адже можуть бути і провокації, і будь-що, вирішено було подати до суду щодо заборони заходів саме в центральній частині", - повідомив Дрофа.
Про час проведення судового засідання, на думку Дрофи, говорити ще рано, оскільки зараз звернення від КМДА знаходиться на стадії юридичного оформлення.
"Взагалі, така пішла тенденція, що організатори масових заходів хитрують - не подають заявки про проведення масових заходів завчасно. Наприклад, партія "Батьківщина" такі заявки надсилає в останню хвилину. Це робиться для того, щоб ми не встигли їх опрацювати і відреагувати", - додав головний спеціаліст відділу взаємодії з об'єднаннями громадян та моніторингу масових заходів.