ua en ru

КМДА планує заборонити приватизацію стратегічних для Києва об’єктів

Київська міська державна адміністрація (КМДА) підготувала та передала на розгляд депутатів постійної комісії Київради з питань власності проект програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 рр. Згідно документу, приватизацію низки стратегічних для Києва об'єктів проводити не планується, повідомляє прес-служба КМДА.
"У нас є чітке розуміння, що об'єкти, які мають для міста стратегічне значення, не можуть бути приватизовані", - підкреслив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.
На затвердження депутатів пропонується такий перелік господарських товариств, що не підлягають приватизації: АТ "Компанія Київенергохолдинг", ВАТ ХК "Київміськбуд", ВАТ "АК "Київводоканал", ВАТ "Київгаз", ВАТ "Хліб Києва" тощо.
Крім того, проект програми включає в себе перелік об'єктів нерухомості, що підлягають приватизації та перелік господарських товариств, пакети акцій та частки яких належать територіальній громаді Києва і підлягають продажу.
"Ми пропонуємо виставити на продаж ті об'єкти, про які є достовірні відомості, що вони не були приватизовані раніше, там не перебувають установи й організації, які забезпечують життєдіяльність міста, вони не використовуються медичними установами чи органами громадського правопорядку", - підкреслив О.Пузанов.
"Суттєвою рисою програми є продаж об'єктів приватизації переважно шляхом проведення аукціонів, що дозволить значно збільшити надходження коштів до міського бюджету. Передбачається конкурсний відбір осіб, яких буде уповноважено на проведення аукціонів з продажу комунального майна", - говориться в повідомленні.
Програма приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 рр. вступить в силу після її затвердження депутатами Київської міської ради.