ua en ru

КМДА планує в найближчі роки здавати нового житла на 25% більше - по 2 млн кв. м. щорічно, - Попов

Київська влада планує в найближчі роки здавати по 2 млн кв. м. нового житла щороку, що на 25% перевищує показник 2011 року. Про це сьогодні під час наради з питань активізації інвестиційної діяльності повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми в цьому році (2011 р.) вийшли на рекордний показник будівництва житла, це 1,5 млн кв. м. Стільки житла Київ не здавав за всю свою історію, але ми маємо на меті, і це визначено в стратегічному плані, 2 млн кв. м. в рік, тобто нам ще треба додати 25%. Наша економіка повинна бути зінтегрована на такі проекти, вони, як правило, є приватними інвестиціями, безумовно, за участю наших державних програм, наприклад, 70:30, 50:50. Це дасть серйозний поштовх для розвитку київської економіки і не тільки", - зазначив Попов.

Також голова КМДА доручив головним управлінням протягом 10-14 днів обговорити, визначити та оформити основні ідеї щодо розвитку будівництва.

"Я переконаний, що ми зможемо їх винести на інвестиційний форум, який буде у березні або, можливо, рекламувати в тому числі поза межами цього. Нам потрібно розпочати реалізацію цих проектів або підійти до їх реалізації вже в цьому році", - зауважив Попов.