ua en ru

КМДА очікує за підсумками 2014 р. зниження турпотоку в столицю на 27%

Київська міська державна адміністрація очікує, що за підсумками 2014 р. столицю України відвідають близько 1,6 млн туристів, що на 27% менше, ніж у минулому році, коли Київ відвідали понад 2,2 млн туристів.

Київська міська державна адміністрація очікує, що за підсумками 2014 р. столицю України відвідають близько 1,6 млн туристів, що на 27% менше, ніж у минулому році, коли Київ відвідали понад 2,2 млн туристів. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передає прес-служба КМДА.

За її словами, очікується, що в цьому році кількість іноземних туристів, що відвідали Київ, складе близько 900 тис., а туристів з України - близько 700 тис. У минулому році Київ відвідали 1,4 млн. і 820 тис. туристів відповідно.

"Важливо створити нові цікаві туристичні маршрути та програми, щоб жителі усієї України приїжджали в Київ, відвідували як давні, так і нові пам'ятки, які зараз проходять процес музеєфікації. Мова йде, зокрема, про музеї Майдану, меморіалі Небесної сотні, які з'являться в столиці вже найближчим часом", - додала Старостенко.

Нагадаємо, у 2013 році Україна посіла 12-е місце в рейтингу найбільш популярних країн для подорожей за версією ООН.