ua en ru

КМДА: Необхідно адаптувати українські будівельні норми до європейських стандартів

У рамках реформування будівництва в Україні необхідно адаптувати існуючі будівельні норми до європейських стандартів. Таку думку висловив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віктор Сивець під час засідання круглого столу, присвяченого реформуванню будівельної галузі України, передає кореспондент РБК-Украина.
За словами В.Сивця, розробляючи реформу будівельної галузі, необхідно змінити Будівельні норми і правила (БНіП), що існують в Україні, з тим, аби вони відповідали європейським європейські норми будівництва - DIN.
"Не розуміють іноземці, коли вони приїжджають і розуміють, що вони повинні переробляти свої проекти під БНіПи. Цього вони зробити не можуть. Тобто треба адаптувати систему DINів в Україні, і тоді проблем буде значно менше. Це дасть можливість прийти іноземним інвесторам і будувати ті об'єкти, які вони запланували", - сказав заступник голови КМДА.
Він вважає, що якщо цього не буде зроблено, "то у нас буде колосальне відставання із будівництва, за новими технологіями, з усіх питань, які зараз виникають".