ua en ru

КМДА має намір ввести єдину систему відеоспостереження у столиці

КМДА має намір ввести єдину систему відеоспостереження у столиці Фото: глава апарату КМДА Володимир Бондаренко

У Києві триває впровадження програми "Безпечна столиця"

Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір запровадити єдину систему відеоспостереження в столиці. Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, передає прес-служба адміністрації.

"Наразі ми зіткнулися з проблемою відсутності в столиці єдиної системи відеоспостереження. Реалізація цієї програми, яка передбачає впровадження сучасних технічних засобів, завдяки спільним зусиллям і скоординованій роботі правоохоронних органів та міської влади дозволить поліпшити криміногенну ситуацію в столиці. Більш того, цей проект сприятиме підвищенню якості управління процесами, які відбуваються в Києві. Зокрема, це можливість оперативно реагувати на зміни в транспортній ситуації", - зазначив Бондаренко.

За його словами, в рамках програми "Безпечна столиця" у Києві буде працювати так званий ситуаційний центр, який був відкритий в головному управлінні Національної поліції ще до Євро-2012. В ситуаційний центр буде надходити інформація з камер відеоспостереження, яку будуть використовувати правоохоронні органи з метою фіксування правопорушень.

Крім того, у Києві створять єдиний міський ситуаційний центр, який розмістять в КМДА, з метою контролю дорожнього руху в столиці та розробки різних ситуаційних схем, аби уникнути утворення заторів на дорогах.

"На сьогодні у нас стоїть мета дооснащення доріг і перехресть необхідними камерами відеоспостереження, встановлення тривожних кнопок з метою виклику поліції на місце надзвичайної ситуації, отримання сигналу про правопорушення і оперативного реагування на нього. Зокрема, йдеться про оснащення фасадів комунальних підприємств, навчальних закладів, житлових будинків. Більше того, місто буде проводити переговори з представниками приватних підприємств, щоб встановити такі кнопки і зовнішні камери спостереження на цих закладах", - зазначив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у школах Києва хочуть встановити відеоспостереження.