ua en ru

КМДА може потребувати від забудовників сплатити протизсувні роботи на Воздвиженській

КМДА вимагатиме від забудовників компенсувати вартість протизсувних робіт на вул. Воздвиженській, якщо виявиться, що вони при забудові не виконали відповідних заходів. Про це сьогодні після засідання комісії по надзвичайним ситуаціям КМДА заявив виконуючий обов'язки першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що були передбачені ці роботи. Якби вони були виконані, то мабуть цього б не було. Зсув був би, але він не призвів би до надзвичайної ситуації... Якщо вони не виконали умов, то вони будуть компенсувати. Ми звернемось до суду, до прокуратури, і будемо вимагати, щоб вони це зробили", - сказав Голубченко.

За його словами, ситуація вимагає перевірки і сьогодні точно сказати, чи були виконані всі умови при будівництві, ще рано.

"Дуже важко назвати причини, треба розглянути яким чином забудовувалися вулиці, які були передбачені проектом "Протизсувні заходи". Там не могло бути, щоб не були передбачені проектом "Протизсувні заходи". Треба перевірити чи були вони виконані в повному обсязі", - додав Голубченко.

Він також наголосив, що наперед неможливо було передбачити зсуву.

Нагадаємо, зсув ґрунту на вулиці Воздвиженській №1, №3, №5 стався через інтенсивне танення снігу.

Читайте також: На Воздвиженській побудують додаткову підпірну стіну, щоб уберегти будинок від зсуву, - Голубченко