ua en ru

На Воздвиженській побудують додаткову підпірну стіну, щоб уберегти будинок від зсуву, - Голубченко

На вул. Воздвиженській побудують додаткову підпірну стіну, щоб уберегти будинок від зсуву. Про це сьогодні повідомив на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій в.о. першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми поділили проблему на дві частини. Перше - це локалізація за рахунок збільшення підпірної стінки, такої тимчасової споруди. Ми зробимо бутаври, забуремось, забетонуємо, вставимо щит з дощок приблизно 50-60 мм товщиною і якщо буде зсув - забезпечимо, щоб ґрунт зупинився цієї стінкою. Вона буде метра 3 висотою над стіною, яка уже є. Таким чином ми локалізуємо ситуацію, і після цього можна буде вже повернути людей на місця", - зазначив Голубченко.

КМДА планує вирішити цю проблему до понеділка.

"Вся проблема не в тому, щоб виконати весь обсяг робіт, а в тому, щоб бетон схопився і міг витримувати загрузки, які можуть виникнути в результаті подальших зсувів, якщо вони будуть", - додав Голубченко.

Він також додав, що в будинку 1-3 по Воздвиженській, з якого відселили 12 сімей (25 осіб), уже відновлено газопостачання.

"За рештою будинків ми теж наглядаємо і будемо приймати рішення, якщо щось буде виникати", - повідомив Голубченко.

Також він дав доручення розробити проект, який має забезпечити уникнення подальших зсувів.

"На подальше буде зроблено проект, який потрібно виконати, щоб попередити потенційну небезпечність подальшого зсуву у надзвичайних ситуаціях", - додав Голубченко.

Читайте також: КМДА тимчасово відселить мешканців двох будинків, які постраждали від зсуву ґрунту на вулиці Воздвиженській