ua en ru

КМДА може назвати ім'ям Небесної сотні одну з вулиць Києва з радянською назвою

Іменем Небесної сотні може бути названа одна з вулиць Києва з радянською або російською назвою.

Іменем Небесної сотні може бути названа одна з вулиць Києва з радянською або російською назвою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, станом на 19 вересня 2014 р. участь в обговоренні щодо перейменування вул. Інститутській на вул. Героїв Небесної сотні взяли понад 1660 користувачів. З них 67% підтримали ідею перейменування, а 33% висловилися проти.

"Не перейменовувати вулицю Інститутську, звертаючи увагу на двухсотлетнее історичну назву та можливі витрати з міського бюджету - прохання киян-опонентів перейменування. Деякі з опитуваних зазначає - в умовах існуючого суспільно-політичного стану в країні, загрози військового вторгнення з боку РФ, на сьогодні значно доцільніше назвати ім'ям Небесної сотні один з об'єктів з радянським або російською назвою. Це може бути, наприклад, Московський міст, Жовтневий палац, Червонозоряний проспект, вулиці Московська, Артема, Лайоша Гавро, Леніна, Фрунзе, Щорса тощо", - зазначили в КМДА.

У прес-службі додали, що голосування на сайті КМДА триватиме до 20 жовтня.

Нагадаємо, 6 червня Київрада вирішила винести на громадське обговорення питання присвоєння одній з вулиць назви "Героїв Небесної сотні".