ua en ru

КМДА: в Києві введені профілактичні заходи для недопущення загострення епідситуації

КМДА: в Києві введені профілактичні заходи для недопущення загострення епідситуації Фото: Михайло Радуцький,

Радуцький зазначив, що в Києві не був оголошений карантин, а були введені заходи, щоб не допустити епідемії

У Києві введено профілактичні заходи, щоб не допустити різкого загострення епідемічної ситуації. Про це заявив радник Київського міського голови Михайло Радуцький, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Київський міський голова Віталій Кличко вирішив не чекати, поки рівень захворюваності на грип та ГРВІ досягне епідпорогу, а діяти на випередження - оголосити в місті особливий режим проведення запобіжних заходів. Мабуть, це вперше, коли ми вирішили не боротися з уже існуючою проблемою, а спрямувати зусилля на попередження епідемії", - повідомив Радуцький.

При цьому він підкреслив, що в столиці не був оголошений карантин - міська влада ввела заходи, які покликані не допустити епідемії.

Так, згідно з розпорядженням КМДА, особливий режим посилення профілактичних і протиепідемічних заходів запроваджено практично в усіх міських установах.

зокрема, у позашкільних і загальноосвітніх закладах Києва навчально-виховний процес призупинено з 16 і до поліпшення епідемічної ситуації.

Дошкільні навчальні заклади, а також заклади професійно-технічної освіти продовжують працювати в режимі посилення профілактичних заходів.

Нагадаємо, рівень захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) в Києві може досягти епідеміологічного порогу в наступний четвер, 21 січня 2016 року.