ua en ru

Kentor Gold (Австралія) спрямує 37,5 млн дол. на устаткування для фабрики на родовищі золота в Киргизії

У Киргизії підписані контракти на виготовлення устаткування для дроблення і збагачення руди для збагачувальної фабрики "Андаш" на загальну суму 37,5 млн дол. Як повідомляє прес-служба австралійської компанії Kentor Gold Ltd., терміни виготовлення устаткування складуть від 3 місяців до 1 року. Компанії-виробники були відібрані шляхом проведення відкритого тендеру. Це компанії з виробництва устаткування для гірничодобувної і металургійної промисловості Outotec (Фінляндія), Weir Minerals (Великобританія), Prominent (Німеччина), FLSmidth (ЮАР) та ін. В цілому у фабрику в 2011-2012 рр. планується інвестувати 106 млн долл, передає РБК.
Золотомідне родовище Андаш на північному сході Таласської області Киргизії відкрите в 1962 р. За своїми запасами воно відноситься до середніх: так, запаси по категорії С1+с2 складають 1,5 млн унцій золота (47 т) і більше 70 тис. т міді. Видобуток рудина родовищі проводитиметься відкритим способом. Руда перероблятиметься на збагачувальній фабриці для отримання золотомідного концентрату. Планується, що перша партія концентрату буде вироблена осінню 2012 р.
Kentor Gold Ltd (Австралія) - компанія, що спеціалізується на геологорозвідці і видобутку металів, працює з 1997 р. Володіє золоторудними ліцензіями на родовища в Киргизії і урановими активами в Австралії. Компанія веде розвідку на проектах Акбел (прилягає до найбільшого в Киргизії золоторудного родовища Кумтор) і Савоярди. Всього в Киргизії компанія дослідила 15 геологічних площ, загальний обсяг інвестицій в геологорозвідку в Киргизії за 14 років склав 7 млн дол. З грудня 2009 р. по теперішній час Kentor Gold є основним інвестором проекту "Андаш" (володіє часткою в 80%), ліцензія продовжена до 2017 р.