ua en ru

У Кенії бойовики відкрили стрілянину по автобусах зі студентами, є жертви

У Кенії бойовики відкрили стрілянину по автобусах зі студентами, є жертви Фото: прапор Кенії (flickr.com/teachandlearn)

У нападі брали участь до десяти бойовиків

У Кенії бойовики відкрили стрілянину по транспортним засобам, які перевозили студентів кенійського Технічного університету Момбаса в прибережному окрузі Квал, у результаті чого загинули двоє людей. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерело в поліції і свідка.

Так, у результаті стрілянини загинули два співробітники університету, а кілька студентів отримали поранення. Повідомляється, що поранення також отримали водій і двоє правоохоронців.

"Автобус перевозив студентів TUM (Технічного університету Момбаси) з їхніх гуртожитків у кампус в Укунді на заняття і їхав у супроводі фургона, в якому знаходилися деякі співробітники університету та двоє поліцейських", - наголошується у повідомленні.

Зазначено, що в нападі брали участь до десяти бойовиків.

Агентство підкреслює, що зазвичай за атаками поблизу сомалійського-кенійського кордону стоїть ісламістське угруповання "Аш-Шабаб".

Відзначимо, що "Аш-Шабаб" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Сомалі і за її межами, союзник терористичної організації "Аль-Каїда". Воно ставить за мету створення суспільства, що живе за законами шаріату, і використовує для вербування радіо та інтернет.

Нагадаємо, в серпні повідомлялось, що в столиці Кенії Найробі поліцейські застрелили двох учасників протесту проти фальсифікації результатів виборів.