ua en ru

Кемерон: "вибори" в ДНР і ЛНР суперечать мінськими угодами і не будуть визнані Великобританією

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що Великобританія не визнає "вибори" в самопроголошених республіках на Донбасі.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що Великобританія не визнає "вибори" в самопроголошених республіках на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Великобританії.

"Важливо, щоб Росія поважала результати цих виборів у Верховну Раду, - ред.) і місцевих виборів (на Донбасі, - ред.), які проводяться згідно із законодавством України, в рамках своєї прихильності мінським домовленостям. Будь-які вибори, організовані сепаратистами, будуть вважатися незаконним, будуть суперечити мінським угодам і не будуть визнані Великобританією", - сказав Кемерон.

Він додав, що парламентські вибори в Україні були демонстрацією прихильності українського народу до демократії. Велика британія здійснювала допомогу в їх проведенні наданням 71 незалежного спостерігача від місії ОБСЄ.

Кемерон також зазначив, що Президенту України Петру Порошенку і новому уряду за підтримки міжнародного співтовариства необхідно робити політичні, економічні і управлінські реформи, які є важливими для України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія визнає "вибори" в ДНР і ЛНР.