ua en ru

В Кельні відбулися сутички між ксенофобами та їх супротивниками

В Кельні відбулися сутички між ксенофобами та їх супротивниками Фото: мітинги в Кельні

В мітингу взяли участь близько 1 тис. осіб

У Кельні (Німеччина) поліція змушена була застосувати силу для того, щоб припинити сутички, які відбулися між учасниками ксенофобського мітингу і мітингу проти расизму. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією видання, близько 1 тис. осіб взяли участь у мітингу руху "Футбольні фанати проти салафітів". Футбольні хулігани, як відомо, становлять значну частину радикалів, які послідовно виступають проти збільшення напливу мігрантів до Німеччини.

У той же час у паралельній акції їх супротивників, які виступають проти расизму і ворожого ставлення до біженців, за даними поліції взяли участь понад 10 тис. учасників.

Хоча поліція і прагнула розвести учасників різних демонстрацій, сутичок між учасниками акцій уникнути не вдалося.

Правоохоронці змушені були застосувати силу проти кількох груп агресивно налаштованих представників ворогуючих таборів. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, кийки та водомети.

Внаслідок сутичок постраждав один поліцейський. За інформацією німецьких ЗМІ, поліція затримала кількох учасників акції, точна їх кількість затриманих наразі невідома.

Нагадаємо, вчора, 25 жовтня, в ході зіткнень з поліцією на акції протесту в Чорногорії постраждали 15 поліцейських і 24 цивільних особи.