ua en ru

У Кельні засуджений перший обвинувачений у справах про напади на жінок

У Кельні засуджений перший обвинувачений у справах про напади на жінок Фото: затримання підозрюваного у Кельні

Обвинуваченого засудили на шість місяців умовно

В Кельнському окружному суді завершився перший судовий процес у справі одного з обвинувачених у безчинства Кельні в новорічну ніч. Про це пише Deutsche Welle.

23-річний громадянин Марокко, який очікує рішення про надання притулку в Німеччині, в середу, 24 лютого, був засуджений до шести місяців умовно і грошового штрафу в розмірі 100 євро за крадіжку та зберігання наркотиків. Таким чином, суд в основному задовольнив вимоги прокурора. Захист клопотав тільки про покарання у вигляді великого грошового штрафу, щоб за обвинуваченим не залишилося судимості.

Близько опівночі у новорічну ніч на вокзальній площі в Кельні марокканець вихопив мобільний телефон з рук у жінки, яка збиралася сфотографувати Кельнський собор. Злодій був затриманий поліцією, яка в ході обшуку виявила у нього в користуванні невелику дозу амфетаміну.

На суді обвинувачений визнав свою провину і вибачився потерпілої, яка їх прийняла.

Нагадаємо, за фактами нападів в новорічну ніч в одному тільки Кельні було подано понад 550 заяв. Майже 45% з них стосуються сексуальних домагань. На даний момент слідство має в своєму розпорядженні доказами проти 23 поіменно відомих підозрюваних. Федеральна поліція, яка відповідає за безпеку на центральному вокзалі Кельна, встановила особи ще 32 підозрюваних - переважно з числа шукачів притулку в ФРН.