ua en ru

Кожній сім' загиблого від вибуху на “Суходільскій-Східній” шахтаря буде виділено по 1 млн грн

Кожній шахтарській сім'ї, що постраждала від вибуху на шахті "Суходільській-Східній", буде виділено по 1 млн грн. Кошти виділять власники шахти (компанія "Краснодонвугілля", що входить до складу "Метінвесту").

Крім того, Президент України Віктор Янукович дав доручення Кабінету міністрів надати допомогу потерпілим та сім'ям загиблих.

Нагадаємо, сьогодні в м. Суходільськ Краснодонського Луганської області на шахті "Суходільська-Східна" на горизонті 915 м стався вибух. За попередніми даними, загинули 16 гірників і 2 гірники з опіками і травмами різних ступенів тяжкості госпіталізовані. Всього на аварійній ділянці працювали 28 шахтарів. Доля 10 гірників залишається невідомою. До пошуково-рятувальних робіт залучено 11 відділень Державної воєнізованої служби рятувальника Міненерговугілля.

Шахтоуправління "Суходільське-Східнге" - вугледобувне підприємство в місті Суходільськ Краснодонської міської ради Луганської області, входить в ГХК "Краснодонвугілля". Шахта "Суходільська-Східна" здана в експлуатацію в грудні 1980 року. Глибина розробки складає 785-1028 метрів. На шахті працює більше 3,5 тис. осіб. На 11 серпня 2006 роки шахтою було видобуто 593 тис. 275 тонн вугілля. Середньодобовий видобуток складає 2727 тонн. Шахта "Суходільська-Східна" - одна з найбільш небезпечних в Донецькому вугільному басейні у зв'язку з підвищеною небезпекою раптових викидів вугілля і газу. 9 червня 1992 року в результаті вибуху метану і вугільного пилу було травмовано 100 осіб, з яких 63 людини загинули. 13 серпня 2006 роки на шахті стався вибух, 8 шахтарів загинуло, 5 були поранені.