ua en ru

У Казахстані почався новий раунд мирних переговорів щодо Сирії

У Казахстані почався новий раунд мирних переговорів щодо Сирії Фото: Башар Асад (facebook.com/SyrianPresidency)

Раунд переговорів під егідою Росії, Ірану та Туреччини почався в Астані

В Астані (Казахстан) розпочався новий раунд мирних переговорів з врегулювання конфлікту в Сирії під егідою Російської Федерації (РФ), Ірану і Туреччини. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У Міністерстві закордонних справ Казахстану заявили, що представники сирійського уряду і опозиції прибули в Астану на дводенні переговори", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після інших переговорів під егідою ООН, сирійська опозиція заявила, що ще важливішим ніж коли-небудь раніше", щоб РФ підштовхнула уряд президента Сирії Башара аль-Асада до політичного врегулювання конфлікту.

Так, російська делегація за повідомленнями місцевих ЗМІ окремо зустрілася з представниками Ірану і Туреччини.

Зазначимо, переговори під егідою РФ, Ірану та Туреччини проводять в казахстанській столиці Астані, під егідою Організації об'єднаних націй у Женеві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія має намір допомогти президенту Сирії Башару Асаду "не дозволити США знову дестабілізували обстановку в країні". РФ зберігає свою базу в Хмеймімі, а також збирається розвивати порт в Тартусі, щоб перетворити його в повноцінну військово-морську базу.