ua en ru

Католицький орден у Польщі виплатить мільйон злотих жертві сексуального насильства

Католицький орден у Польщі виплатить мільйон злотих жертві сексуального насильства Ілюстративне фото (pixabay.com)

Польська католицька церква працює над доповіддю про масштаби наруги над неповнолітніми

Апеляційний суд в Польщі наказав римо-католицькому ордену відшкодувати мільйон злотих (270 тисяч доларів) жінці, яка була викрадена і пережила сексуальне насильство з боку одного зі священиків ордену. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Associated Press.

Як зазначає видання, трагедія сталась, коли жінці було 13 років. Виплачувати кошти буде Товариство Христа для закордонної Полонії (Towarzystwo Chrystusowe dla Polonii Zagranicznej). Священик, ідентифікований як 42-річний Роман Б., був заарештований в 2008 році і засуджений за педофілію. Він провів у в’язниці чотири роки, а торік був виключений з релігійного товариства.

Рішення апеляційного суду підлягає оскарженню у Верховному суді Польщі. Польська католицька церква працює над доповіддю про масштаби наруги над неповнолітніми. Архієпископ Гнезненський, примас Польщі Войцех Полак заявив, що церква повинна бути більш чутливою і відкритою в обговоренні проблеми.

Нагадаємо, генпрокурор штату Пенсильванія звинуватив священиків у педофілії в понад тисячі випадків.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що радника Папи Римського звинуватили в сексуальних домаганнях. За інформацією поліції, надійшло кілька заяв від постраждалих в австралійському штаті Вікторія, де Пелл був священиком у 1970-х роках.