ua en ru

Радника Папи Римського звинуватили в сексуальних домаганнях

Радника Папи Римського звинуватили в сексуальних домаганнях Фото: Папа Римський (flickr.com/catholicism)

Звинувачення висунула австралійська поліція

Австралійська поліція звинуватила головного радника Папи Римського Франциска у вчиненні декількох злочинів сексуального характеру, повідомляє Reuters.

За інформацією поліції, надійшло кілька заяв від постраждалих в австралійському штаті Вікторія, де Пелл був священиком у 1970-х роках. Зараз 76-річний кардинал Джордж Пелл є міністром фінансів Ватикану.

Австралійська католицька церква заявила, що Пелл рішуче заперечив звинувачення і планував повернутися в Австралію, щоб "очистити своє ім'я".

Тато Франциск повідомив журналістам у минулому році, що буде чекати, поки австралійське правосуддя доведе невинність його співробітника, і що його фінансовий контролер з 2014 року не повинен піддаватися судовому розгляду з боку засобів масової інформації.

"Це знаходиться в руках системи правосуддя, і ніхто не може судити раніше уповноважених законом органів", - сказав Папа у той час.

Нагадаємо, раніше Папа Римський закликав до миру в Україні. Також під час недільної молитви "ангел господній Господній" Папа Франциск привітав Верховного Архієпископа, єпископів, священиків Української Греко-Католицької Церкви і багатомільйонну українську громаду, яка була присутня на площі Святого Петра у Ватикані. У своєму зверненні Понтифік сказав що приєднується з українцями до Молитви світу для дорогий української землі в Соборі Святого Петра.