ua en ru

Катеринчук: Вибори мера Києва і до Київради мають відбутися влітку 2013 р

Народний депутат від "Батьківщини", голова "Європейської партії України" Микола Катеринчук вважає, що вибори мера Києва і до Київради мають відбутися влітку 2013 р.

Микола Катеринчук заявив, що, у разі, якщо лідер партії "Удар" Віталій Кличко не захоче стати єдиним кандидатом від опозиції, то Катеринчук готовий запропонувати свою кандидатуру. Але поки в цьому питанні немає єдності думок.

"Я готовий стати єдиним кандидатом. Але мені поки не відповіли. Консультації вийшли за рамки опозиції - переговори йдуть з (позафракційним народним депутатом Петром) Порошенко. Якщо далі в такому закритому режимі будуть проводитися всі консультації, то мені здається, що єдиного кандидата не буде . І це стане проблемою ", - зазначає політик.

Нардеп заявив, що сьогодні кияни не сприймають голову КМДА Олександра Попова, звідси і всі міські проблеми. "Попов закликав городян допомогти в прибиранні міста. Але його не послухали. Попов не легітимний, тому його заклик залишився не почутим. Після снігопаду, навіть якщо він викладе Київ золотий плиткою, вибори йому не виграти", - зазначив політик.

Втім, лідер Європейської партії, незважаючи на всі внутрішні тертя в опозиції, готовий виконати призначення мера і забезпечити опозиції якісне проведення передвиборної кампанії в 2015 р.

"Я готовий забезпечити в Києві майданчик для опозиції до 2015 р. У мене є досвід, у мене є команда, розгорнуті штаби. Я в будь-який момент, якщо буде таке рішення, готовий вступити в сутичку з Поповим", - заявив Микола Катеринчук.

Нагадаємо, що ще півтора місяці тому "Європейська партія" звернулася до фракції "Батьківщина" з листом, в якому говорилося, якщо Об'єднана опозиція не визначиться з єдиним кандидатом, то вони висунуть свого - Миколу Катеринчука. Після цього нардеп Володимир Бондаренко запропонував виключити колегу з фракції за порушення партійної дисципліни.