ua en ru

Трагедії МН17 могло й не бути, - Порошенко

Трагедії МН17 могло й не бути, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами Порошенка, зухвалого злочину "могло і не статися, якби не російська агресія"

Трагедії МН17 могло не бути, якби не Росія. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні, запалюючи свічки пам’яті, ми схиляємо голови перед 298 невинними жертвами рейсу МН17. Страшна трагедія, яка невимовним болем прозвучала в серцях рідних і близьких, в кожному з нас. У той день, як і тепер. Зухвалий злочин, якого могло і не статися, якби не російська агресія, російська установка і російська ракета, завезені з території Росії. Наша відповідальність і перед загиблими, і перед майбутніми поколіннями - довести агресору-терористу неминучість відповідальності за усі вчинені злочини", - написав він.

Саме тому, як зазначив Порошенко, в перші дні після трагедії було прийнято рішення про передачу розслідування Нідерландам.

"Так само не вагаючись, відповідно до наданих мною повноважень, кілька днів тому ми підписали Угоду між Україною та Нідерландами, якою підтверджено обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині. Це наша спільна відповідь на геополітичні амбіції тих, хто намагається зірвати встановлення істини на найвищому міжнародному рівні", - написав глава держави.

Президент переконаний, що об’єктивність та неупередженість нідерландського правосуддя "завершить цей шлях".

"Це наш спільний обов’язок перед пам’яттю тих, чиї биття сердець рівно три роки тому обірвала російська ракета", - резюмував він.

Сьогодні, запалюючи свічки пам’яті, ми схиляємо голови перед 298 невинними жертвами рейсу МН17. Страшна трагедія, яка не...

Опубліковано Петром Порошенком 16 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що злочинці, які в липні 2014 року збили рейс Малайзійських авіаліній MH17, убивши всіх 298 осіб, які перебували на борту, можуть бути засуджені заочно.