ua en ru

Катастрофа МН17: Євросоюз і НАТО закликали Росію визнати відповідальність

Катастрофа МН17: Євросоюз і НАТО закликали Росію визнати відповідальність Фото: уламки на місці катастрофи МН17 (Marcel Research flickr)

Рейс MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines збили з "Бука" російської 53 бригади

Європейський союз (ЄС) і Північноатлантичний альянс (НАТО) закликали Росію визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17 Малазійських авіаліній в небі над Донбасом в 2014 році. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Глава НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Росія повинна співпрацювати з міжнародним слідством і притягнути винних до відповідальності. Таку ж заяву зробила голова дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні.

"Євросоюз закликає Росію взяти на себе відповідальність і в повній мірі співпрацювати і докласти всіх зусиль, щоб встановити відповідальних", - цитує заяву Могеріні The Daily Star.

Нагадаємо, 24 травня Спільна слідча група (Joint Investigation Team - JIT) повідомила, що рейс MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines на Донбасі у 2014 році сбили з "Бука" російської 53 бригади, яка дислокується в місті Курськ.

Як відомо, 17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий пасажирський літак Boeing 777, загинули 298 осіб. У вересні 2016 року представники міжнародної слідчої групи заявили, що літак був збитий ракетою з комплексу "Бук", привезену з Росії в Першотравневий район Донецької області, який вже перебував під контролем терористів.