ua en ru

Катастрофа MH17: Україна приєднається до ініціативи Нідерландів та Австралії щодо суду над РФ

Катастрофа MH17: Україна приєднається до ініціативи Нідерландів та Австралії щодо суду над РФ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко доручив МЗС внести пропозиції щодо приєднання до процесу переслідування РФ за катастрофу МН17

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ (МЗС) України невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття літака МН17. Про це Порошенко повідомив у Facebook.

Так, за словами Порошенка, рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття літака є важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення міжнародних зобов’язань.

"Доручив МЗС невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу. Закликаю весь цивілізований світ долучитися до зусиль щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака", - йдеться у повідомленні.

ПП: Рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття 17 липня 2014 р....

Опубліковано Петром Порошенком 25 травня 2018 р.

Як зазначила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, МЗС України вже активно консультується з міжнародними партнерами про найбільш ефективну юридичну стратегію і можливість приєднання до процесів, ініційованих Нідерландами і Австралією.

Росія має нести правову відповідальність як держава за свої неправомірні дії на Донбасі. Тепер це не лише наша позиція....

Опубліковано Lana Zerkal 25 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австралія і Нідерланди офіційно звинуватили Росію в катастрофі МН17.