ua en ru

Катастрофа MH17: Єврорада вкотре закликає Росію співпрацювати з розслідуванням

Катастрофа MH17: Єврорада вкотре закликає Росію співпрацювати з розслідуванням Фото: катастрофа боїнга MH17 (flickr.com/osce_smmu)

У Нідерландах готові пред'явити звинувачення чотирьом фігурантам

Європейська рада в черговий раз закликала Російську Федерацію до співпраці з міжнародним розслідуванням аварії рейсу Малайзійських авіаліній MH17. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву на сайті Євроради.

Як йдеться в заяві, 17 липня виповнюється п'ять років з моменту падіння рейсу MH17, забрав 298 життів.

"Європейська рада знову заявляє про свою повну підтримку всіх зусиль, спрямованих на встановлення істини, справедливості та відповідальності за жертв і їх найближчих родичів у відповідності з резолюцією 2166 Радбезу ООН", - зазначено в комюніке.

Наголошується, що Єврорада вітає оголошення Об'єднаної слідчої групи 19 червня 2019 року, яка в Нідерландах пред'явить кримінальні звинувачення чотирьом особам.

"Європейська рада закликає Росію в повній мірі співпрацювати з розслідуванням і висловлює повну впевненість у незалежності і професіоналізмі судових процедур, які ще попереду", - заявили в Євросоюзі.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що у Російської Федерації є своя версія авіакатастрофи малайзійського Boeing MH17 в 2014 році. Путін підкреслив, що "західні експерти не прислухаються до версії РФ".

Відзначимо, як заявив нещодавно генеральний прокурор Юрій Луценко, міжнародна слідча комісія (JIT) наступними підозрюваними в причетності до збиття літака рейсу МН17 назве вище військове і політичне керівництво Росії.